SOS UP -avopalvelut

KOMPAKTI – Lyhytterapeuttinen keskusteluapu

KOMPAKTI on psykoterapeuttien kehittämä 1-10 käyntikertaa käsittävä lyhytterapeuttinen interventio, jossa sovelletaan hyväksymis- ja omistautumisterapian (HOT, ACT) sekä ratkaisukeskeisen terapian menetelmiä. Lyhytterapiaan pääsee nopeasti, ilman lähetettä.

KOMPAKTI ei ole psykoterapiaa, vaan tavoitteellinen, rajattu interventio asiakkaan psyykkisen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Palvelun kohderyhmänä ovat kaikenikäiset kuormittavissa elämäntilanteissa olevat henkilöt. Interventiolla saadaan helpotusta esimerkiksi opiskelussa tai työssä jaksamiseen, päihdeongelmiin, masentuneisuuteen, ahdistuneisuuteen, pelkoihin ja stressioireisiin. Palvelu sopii hyvin myös perhe- ja parisuhdeongelmien käsittelyyn.

Ratkaisukeskeinen lähestymistapa on saavuttanut vakiintuneen aseman mm. työyhteisöjen kehittämisessä, kasvatusalalla sekä lapsi- ja perhepalveluissa. Ratkaisukeskeiselle työskentelylle on ominaista asiakaslähtöisyys, voimavarakeskeisyys, tavoitelähtöisyys, tulevaisuussuuntautuneisuus.

Ajankohtaisessa poikkeustilanteessa KOMPAKTI voi helpottaa psykologista stressiä, minkä mieli voi tuottaa oudossa ja epävarmassa tilanteessa.

HOT on kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan pohjautuva lyhytterapeuttinen hoitomuoto, jonka käyttö on laajentunut voimakkaasti viime vuosina. HOT-terapialla pyritään muuttamaan asiakkaan suhtautumista psyykkisiin ongelmiin. Tavoitteena ei ensisijaisesti ole päästä ongelmista eroon vaan oppia elämään niiden kanssa omien arvojen mukaista elämää. Menetelmät pohjautuvat pitkälti kokemuksellisuuteen, harjoitellaan mm. psykologisen joustavuuden sekä tietoisen läsnäolon taitoja.

Kyseessä on siis matalan kynnyksen kustannustehokas, ammatillinen, näyttöön perustuva lyhytterapeuttinen hoitomuoto psyykkisen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Intervention vaikuttavuutta seurataan kansainvälisesti hyväksytyillä itsearviointimittareilla.

Terapiakäynnin pituus 60min. Hinta 85 eur / kerta.
Pariterapiakäynnin pituus on 90min. Hinta 120eur / kerta.
Palvelut saa tarvittaessa etäyhteydellä.

SOS UP -avopalveluissa KOMPAKTI-lyhytterapiaa toteuttavat:

Päivi Jalonen
psykoterapeutti
perhe- ja pariterapeutti (ET)
paivi.jalonen@lehmuskolo.fi
040 5801 383

 

Pirjo Leppänen
kognitiivinen psykoterapeutti (YET)
erityisopettaja
pirjo.leppanen@lehmuskolo.fi
puhelinaika ma-ti 18-19, ke 12-13
040 5080 577

 

Tutustu SOS UP -avopalveluihin

MONIPUOLISTA SOSIAALIALAN OSAAMISTA

Arjen tukijat

Meillä työskentelee sosiaali- terveysalan ammattilaisia, joista usealla on erityisosaamista mm. psykiatriasta, neuropsykiatriasta, seksuaaliterapiasta, päihdekasvatuksesta ja peliriippuvuuksien hoidosta. Olemme sitoutuneet siihen, että osaamisemme palvelee asiakkaidemme yksilöllisiä tarpeita. Panostamme vahvasti osaamisen ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Lehmuskolo Oy

etunimi.sukunimi@lehmuskolo.fi

Kaikki yhteystiedot
Laskutustiedot

 

Muut yhteystiedot

Vanhakoivistontie 12, 28360 Pori
info@lehmuskolo.fi

Sijaishuollon asiakasohjaus ja paikkatiedustelut:
040 027 6222
Avopalveluiden asiakasohjaus:
040
176 4445