PERHEKUNTOUTUS

Haikaranpesä

Haikaranpesä on Lehmuskolon perhetyön yksikkö, joka on tarkoitettu 14–24 -vuotiaille äideille tai isille ja heidän lapsilleen.

MISSÄ

Perhetyön yksikkö Haikaranpesä sijaitsee idyllisessä maalaismaisemassa Ulvilan Harjunpäässä. Haikaranpesän sijaishuoltoyksikön kanssa samassa kiinteistössä tuotetaan yhdelle maksimissaan nelihenkiselle perheelle avomuotoista perhekuntoutusta. Perheen käytettävissä on työntekijä koko päivän ajan.

KENELLE

Avomuotoinen perhekuntoutus sopii maksimissaan nelihenkiselle pikkulapsiperheelle, jolla on haasteita esimerkiksi arjen toimintakyvyssä, vanhempien tai vanhemman ja lapsen välisissä vuorovaikutussuhteissa, jaksamisessa tai psykososiaalisessa kuormituksessa. Kuntoutukseen sijoittuva perhe voi tarvita tukea esimerkiksi vauvan synnyttyä arjen toimivaksi saamisessa. Kuntoutus sopii myös lapsen huostaanoton estämis- tai purkutyöskentelyyn.  Sijoituksen kesto on lyhimmillään noin kolme kuukautta ja sitä voidaan jatkaa tarpeen mukaa pitkäksikin. Kuitenkin tavoite on antaa voimakasta päivittäistä tukea, jonka avuin perhe pääsee muuttamaan takaisin omaan kotiin.

 

Kuntoutukseen voi sijoittua myös kiireellisesti perhe, joka on kohdannut suuren elämänkriisin eikä voi tämän vuoksi olla omassa kodissaan. Kriisi voi liittyä esimerkiksi väkivaltatilanteeseen tai läheisen poismenoon.

 

Avohuollon työntekijät tekevät perhetyötä myös asiakasperheiden omiin koteihin yksikön ulkopuolelle. Haikaranpesän avohuollon palveluihin kuuluu lisäksi tuetut ja valvotut tapaamiset, joita toteutetaan Haikaranpesässä erillisessä tilassa piharakennuksessa.

OSAAMINEN

Haikaranpesän avohuollon palveluiden vastaava perheohjaaja on psykiatriaan erikoistunut sairaanhoitaja, jolla on pitkä kokemus ja paljon koulutusta mielenterveyden haasteista sekä perheiden ja lasten kanssa tehtävästä työstä. Vastaavan perheohjaajan työparina toimii sosionomi (AMK). Lisäkoulutusta työparilla on muun muassa nepsy-ohjaamisesta, monikulttuurisuudesta, varhaisesta vuorovaikutuksesta sekä systeemisestä perhetyöstä. Kuntoutustyöskentelyssä hyödynnettävissä on myös seksuaaliterapeutti, joka voi osallistua perheen kanssa tehtävään työhön parisuhteeseen ja seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa. Perheille voidaan myös toteuttaa yksikön toimesta perhearviointia. Konsultoitavissa on myös Lehmuskolon psykoterapeutti sekä perhe- ja pariterapeutti.

Niina Meritähti johtaja 040 180 5533

Ohjaajat 040 750 8310

Tutustu Haikaranpesään

MONIPUOLISTA SOSIAALIALAN OSAAMISTA

Arjen tukijat

Meillä työskentelee sosiaali- terveysalan ammattilaisia, joista usealla on erityisosaamista mm. psykiatriasta, neuropsykiatriasta, seksuaaliterapiasta, päihdekasvatuksesta ja peliriippuvuuksien hoidosta. Olemme sitoutuneet siihen, että osaamisemme palvelee asiakkaidemme yksilöllisiä tarpeita. Panostamme vahvasti osaamisen ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Lehmuskolo Oy

etunimi.sukunimi@lehmuskolo.fi

Kaikki yhteystiedot
Laskutustiedot

 

Muut yhteystiedot

Vanhakoivistontie 12, 28360 Pori
info@lehmuskolo.fi

Sijaishuollon asiakasohjaus ja paikkatiedustelut:
040 027 6222
Avopalveluiden asiakasohjaus:
040
176 4445